Optimale leerervaring met realistische ziektebeelden

‘De patiënt wordt grauw en krijgt rode vlekken’. Maar waar precies? En hoe groot en hoe rood zijn die vlekken dan? Wie traint met een simulatiepop moet dat zelf inbeelden. De kans bestaat dat je acute symptomen in een werkelijke situatie dus niet herkent. Juist daarmee maak jij als zorgprofessional het verschil.

Kracht van mixed-reality

Zet de Microsoft HoloLens op en maak je kennis met een vitaal bedreigde patiënt (hologram) die ademt en met zijn ogen knippert. Hiervoor passen we mixed-reality toe. Een techniek die het beste van virtual en augmented reality met elkaar verenigt. Je leert zo interactief de kennis in praktijk te brengen met een levensechte patiënt alsof hij zich echt in jouw kamer bevindt.

Gevoel van urgentie

TrueSim werkt met realistische en medisch gevalideerde ziektebeelden. Van hypovolemische shock en astma cardiale tot sepsis. Je ervaart meteen het gevoel onder tijdsdruk te werken. Want als bepaalde handelingen niet op tijd gebeuren, heeft dat gevolgen. De trainingsmodule in de software begeleidt jou stap voor stap om de vitaal bedreigde patiënt systematisch in kaart te brengen en daarop te anticiperen.

Bewezen methodieken toepassen

Voor de simulatie weet je nooit wat het ziektebeeld is. Je kiest uit een van de categorieën respiratie, circulatie of het centrale zenuwstelsel. Er start vervolgens random een ziektebeeld op voor de training. De keuzes die je maakt tijdens het doorlopen van een ziektebeeld verlopen op een unieke manier. Na afloop vind je de trainingsresultaten terug in de app om je handeling te evalueren en ervan te leren.


Eigen regie over trainen

Complexe simulatoren. Het zoeken naar een geschikte locatie en trainer. Het uitplannen van de werkvloer. Verstoring van de planning. Met TrueSim is dat allemaal verleden tijd. Je houdt de eigen regie over wat je wilt leren, waar en wanneer. Train in 15 minuten een ziektebeeld waar je nog niet zo bekwaam in bent. Alleen, of met een collega. De software voorziet erin dat de opleider live met jou kan meekijken.

Voor elk niveau

Ben je student, verpleegkundige of arts? Je gaat op eigen niveau door de ziektebeelden heen, zodat je van begin tot eind wordt uitgedaagd. Zo ontwikkel en verbeter je jouw klinische blik voordat je daadwerkelijk met patiënten in aanraking komt. De trainingsmodule bevat een tutorial waarin je eerst leert de ABCDE-methodiek onder de knie te krijgen. Met TrueSim krijg je kortom niet alleen meer zelfvertrouwen in eigen handelen, ook versterk je de communicatie met andere zorgprofessionals.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws rondom TrueSim? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief.