De verhalen van TrueSim gebruikers

"Kortdurend en frequent oefenen leert sneller, beter en prettiger"

St. Antonius Ziekenhuis

Frans Klomp

Adviseur opleiding en ontwikkeling St. Antonius Academie

In het St. Antonius Ziekenhuis (Utrecht/Nieuwegein/Woerden) is opleiden een belangrijke kerntaak. Als topklinisch opleidingsziekenhuis hebben zij hiervoor een eigen Academie. Frans Klomp is werkzaam als adviseur opleiding en ontwikkeling er houdt zich bezig met onderwijsinnovatie. “Als onderwijskundige met een achtergrond als verpleegkundige vind ik het leuk en belangrijk om met onderwijsinnovatie bezig te zijn. Toen TrueSim vorig jaar het trainen van ABCDE-scenario’s met een mixed reality-bril (HoloLens) ging aanbieden, was mijn interesse direct gewekt.”

 

Tot dan toe was Frans niet zo tevreden over de verschillende VR toepassingen voor het onderwijs. Dat TrueSim gebruikmaakt van mixed reality is voor hem een belangrijk verschil. “Gewone VR sluit je hele gezichtsveld af en haalt je daarmee uit de werkelijkheid, terwijl mixed reality hologrammen toevoegt aan je zichtbare omgeving. Wanneer je gaat trainen, blijf je dus de werkelijkheid zien. Ik vind de scenario’s van TrueSim goed omdat deze prima aansluiten aan onze ABCDE en SBAR-methode en omdat we daarmee deze methodieken als simulatie kunnen trainen. Gewoon in de praktijk op een verpleegafdeling.”

In het St. Antonius is gestart met het trainen in de praktijk: zo’n 240 verpleegkundigen oefenen met TrueSim de ABCDE en SBAR-methodiek. "Er wordt kortdurend en frequent geoefend en dat leert sneller, beter en prettiger."

No items found.

"Vroeger oefenden verpleegkundigen een keer per jaar, dat is volstrekt onvoldoende om mentale en cognitieve handelingen te internaliseren. Met TrueSim train je de methodieken echt in, waardoor je ze uiteindelijk ook veel vaker en beter toepast in de praktijk.”

'Praktijktraining past binnen onze visie: het leren op de werkplek stimuleren en innoveren’

Er zijn in 2022 twee pilots uitgevoerd in het ziekenhuis, een op de verpleegafdeling en een op de Academie met BAZ-studenten. De pilots zijn positief geëvalueerd en inmiddels is het implementatietraject gestart. Frans Klomp: “Praktijktraining past binnen onze visie: het leren op de werkplek stimuleren en innoveren. We onderzoeken wat de effecten van de praktijktraining met de HoloLens zijn. Daar leren we van: wat kunnen we onveranderd voortzetten en wat kunnen we verbeteren? We zetten de ABCDE-applicatie van TrueSim nu in voor verpleegkundigen, maar denken dat de training ook goed toepasbaar kan zijn voor arts-assistenten en specialisten.”

 

Over de samenwerking is Frans zeer te spreken: “Het is een klein bedrijf van bevlogen mannen, eager op doorontwikkeling. Ze zeggen wat ze doen en doen wat ze zeggen. Ook denken ze mee over hoe je deze innovatie kan implementeren. Daar werken wij graag mee samen. Het afgelopen jaar hebben wij feedback aangeleverd en die wordt dan ook opgepakt. De verbeteringen zien we terug in de nieuwe versie. Door kennis te blijven delen, ontstaat er een steeds beter product.”

Here are some numbers

Andere verhalen van TrueSim gebruikers 

Franciscus Gasthuis & Vlietland

“Collega’s die al vaker een HoloLens op hun hoofd gehad hebben en die weten hoe het werkt, geven specifiek aan dat het echt een aanvulling is op hun werkzaamheden."

René Zonnebeld, Maica van der Most en Bo Brocx
Erasmus MC

“Het systeem is laagdrempelig en gebruiksvriendelijk, het is echt plug and play.”

Brandon van Bommel
HAN

“TrueSim biedt een innovatieve manier om de ABCDE-methodiek te automatiseren. Een goede voorbereiding op robotsimulatieonderwijs.”

Kees Vedder
ROC Landstede

“TrueSim is makkelijk in gebruik, heeft degelijke software en biedt een uitstekende ondersteuning."

Rutger Bronger
Elkerliek Ziekenhuis

“Onze verpleegkundigen waarderen het enorm dat we deze nieuwe techniek aanbieden. TrueSim is veel realistischer dan een pop.”

Silvie Lambrechts

TrueSim zelf ervaren? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag langs voor een demo op locatie. Vul het contactformulier in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op

Meer dan 1.000 gebruikers gingen je voor

Onze klanten

Onze partners