De verhalen van TrueSim gebruikers

"Na het ervaren van de demo waren we meteen overtuigd"

ROC Landstede

Rutger Bronger

Coördinator Expertisecentrum Extended Reality

“Een collega van een andere locatie kwam met een voorstel om TrueSim in te gaan zetten in ons onderwijs. Wij zijn ons erin gaan verdiepen en hebben contact gelegd voor een demo,” vertelt Rutger Bronger, coördinator Expertisecentrum Extended Reality bij ROC Landstede. “Na het ervaren van de demo waren we meteen overtuigd. De visie van TrueSim over het inzetten van augmented reality simulaties in het onderwijs sluit naadloos aan op die van ons.”

Momenteel draait ROC Landstede een pilot waarbij twee licenties wisselen tussen twee locaties. Op basis van inschrijving kunnen docenten de hardware reserveren en inzetten in hun lessen. “Technisch en didactisch wordt de pilot ondersteund vanuit ons Expertisecentrum Extended Reality en door een aantal docenten die ook de onboarding van TrueSim hebben gevolgd. De onboarding gaf ons een heel duidelijk beeld over de manier waarop we met studenten gebruik kunnen maken van de applicatie.”

Als regisseur van het Expertisecentrum Extended Reality houdt Rutger contact met de teamleiders en belanghebbenden over het gebruik van TrueSim binnen het onderwijs. “De eerste fase van de pilot hebben wij data verzameld, geanalyseerd en op basis daarvan acties ondernomen om het succes te vergroten. Denk daarbij aan technische ondersteuning, maar we hebben ook de inhoud van de set met hardware wat gewijzigd naar de behoeften van de gebruikers. In de volgende fase gaan we vooral onderzoeken op welke momenten en bij welke lessen TrueSim gebruikt wordt zodat we uiteindelijk kunnen kijken naar een mogelijke verlenging of uitbreiding van de licenties.”

No items found.

“TrueSim is makkelijk in gebruik, heeft degelijke software en biedt een uitstekende ondersteuning."

'Studenten vinden de simulatietraining heel gaaf om te doen. Ze kunnen oefenen wanneer ze maar willen’

Volgens Rutger heeft TrueSim vooral goed nagedacht over de gebruikerservaring. Zowel uit oogpunt van de docent als van de student. “TrueSim is makkelijk in gebruik, heeft degelijke software en biedt een uitstekende ondersteuning. Studenten vinden de simulatietraining heel gaaf om te doen. Ze kunnen oefenen wanneer ze maar willen. De beeldvorming bij het volledige proces is zeker van meerwaarde. Ook het samenwerken en leren van elkaar is fijn.”


Hoe kunnen we gebruikers motiveren om TrueSim nog vaker te gebruiken? Rutger: “Ik denk dat we het gebruik kunnen stimuleren vanuit de applicatie zelf door middel van gamification of een algoritme met meldingen bijvoorbeeld. Dat draagt bij aan het op peil houden van de kennis en vaardigheden met de hardware en software.

Het zou ook fijn zijn om een AI-assistent te hebben in het menu, zodat je gewoon vragen kan stellen. Bijvoorbeeld: Hey Truesim, hoe stream ik mijn beeld ook alweer naar een extern scherm? En dat je dan een stem hoort die dat uitlegt. Handig!”

Here are some numbers

Andere verhalen van TrueSim gebruikers 

Erasmus MC

“Het systeem is laagdrempelig en gebruiksvriendelijk, het is echt plug and play.”

Brandon van Bommel
Franciscus Gasthuis & Vlietland

“Collega’s die al vaker een HoloLens op hun hoofd gehad hebben en die weten hoe het werkt, geven specifiek aan dat het echt een aanvulling is op hun werkzaamheden."

René Zonnebeld, Maica van der Most en Bo Brocx
HAN

“TrueSim biedt een innovatieve manier om de ABCDE-methodiek te automatiseren. Een goede voorbereiding op robotsimulatieonderwijs.”

Kees Vedder
Elkerliek Ziekenhuis

“Onze verpleegkundigen waarderen het enorm dat we deze nieuwe techniek aanbieden. TrueSim is veel realistischer dan een pop.”

Silvie Lambrechts
St. Antonius Ziekenhuis

“Met TrueSim oefenen onze verpleegkundigen kortdurend en frequent. Dat leert sneller, beter en prettiger.”

Frans Klomp

TrueSim zelf ervaren? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag langs voor een demo op locatie. Vul het contactformulier in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op

Meer dan 1.000 gebruikers gingen je voor

Onze klanten

Onze partners