De verhalen van TrueSim gebruikers

"TrueSim simulatietraining is een onderdeel van onze verlengde introductie"

Elkerliek Ziekenhuis

Silvie Lambrechts

Opleidingsadviseur Elkerliek

Het Elkerliek in Helmond is als samenwerkingspartner betrokken geweest bij de ontwikkeling van de TrueSim simulatietraining. Nu zet het ziekenhuis de applicatie op allerlei manieren in. Silvie Lambrechts, opleidingsadviseur bij het Elkerliek: “Wij merken dat er steeds meer verpleegkundigen instromen in het ziekenhuis vanuit andere sectoren, bijvoorbeeld vanuit de thuiszorg. Daar zijn we heel blij mee, maar zij hebben wat extra kennis nodig om goed te kunnen starten. Klinisch redeneren met TrueSim en de HoloLens is daarom een onderdeel van onze verlengde introductie. ” Ook het Dialysecentrum in Deurne, onderdeel van het Elkerliek, maakt gebruik van TrueSim. "Het komt daar voor dat er een ambulance gebeld moet worden en de verpleegkundigen gaven aan dat ze verbetermogelijkheden zagen bij de overdracht via de ABCDE-methodiek.”

No items found.

"We zochten naar manieren om het klinisch redenen te oefenen en toen kwam TrueSim naar voren. De training werkt supergoed. Het is een leuke en fijne manier om samen de methode te oefenen en feedback te krijgen. Iedereen is superenthousiast!"

'TrueSim is veel realistischer dan wanneer je een pop voor je hebt’

Naast verpleegkundigen zijn er in het Elkerliek ook met regelmaat jongeren die de HoloLens opzetten. “Wij geven rondleidingen voor scholieren die geïnteresseerd zijn in een zorgopleiding,” vertelt Silvie Lambrechts. “We gaan met hen klinisch redeneren, zodat ze een idee krijgen of de zorg iets voor hen is. Zodra ze dan zo’n bril opzetten, zien ze de patiënt levensecht voor zich. Ze voelen direct: ik moet iets doen. Dat is overigens het effect bij iedereen die de bril opzet: je wilt meteen gaan handelen. Zeker als je een scenario start en de patiënt zegt: ik heb pijn.”

In het Elkerliek wordt vooral getraind in kleine groepjes. “We sluiten de bril aan op een tv-scherm zodat iedereen mee kan kijken. Onze verpleegkundigen waarderen het enorm dat we deze nieuwe techniek aanbieden. TrueSim is veel realistischer dan wanneer je een pop voor je hebt. Dan moeten ze er zelf een kleur, vlekken of transpiratie bij bedenken. Ze vinden de simulatietraining een goede reminder om een patiënt stapsgewijs te beoordelen en niet te snel in actie te schieten. Wel zou het leuk zijn om een keer een vrouw of kind in bed te hebben. Nu is het steeds een man…”

Here are some numbers

Andere verhalen van TrueSim gebruikers 

HAN

“TrueSim biedt een innovatieve manier om de ABCDE-methodiek te automatiseren. Een goede voorbereiding op robotsimulatieonderwijs.”

Kees Vedder
Franciscus Gasthuis & Vlietland

“Collega’s die al vaker een HoloLens op hun hoofd gehad hebben en die weten hoe het werkt, geven specifiek aan dat het echt een aanvulling is op hun werkzaamheden."

René Zonnebeld, Maica van der Most en Bo Brocx
St. Antonius Ziekenhuis

“Met TrueSim oefenen onze verpleegkundigen kortdurend en frequent. Dat leert sneller, beter en prettiger.”

Frans Klomp
ROC Landstede

“TrueSim is makkelijk in gebruik, heeft degelijke software en biedt een uitstekende ondersteuning."

Rutger Bronger
Erasmus MC

“Het systeem is laagdrempelig en gebruiksvriendelijk, het is echt plug and play.”

Brandon van Bommel

TrueSim zelf ervaren? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag langs voor een demo op locatie. Vul het contactformulier in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op

Meer dan 1.000 gebruikers gingen je voor

Onze klanten

Onze partners