Onze missie: de kwaliteit van de zorg verbeteren 

TrueSim is opgericht door Pieter Tegelaers en Jasen Hashem

Twee IC-verpleegkundigen die vinden dat het in de zorg anders kan én moet. Als ervaringsdeskundigen weten ze als geen ander waar de kansen liggen: bij het trainen van zorgprofessionals – en dan met name het trainen van het klinisch redeneren. Ze koppelden moderne technologie aan een duidelijke visie met als resultaat: een geavanceerde simulatietraining die écht verschil maakt.

De zorg is de afgelopen jaren steeds complexer geworden. Er wordt dus ook steeds meer gevraagd van zorgprofessionals.

Uit onderzoek blijkt dat 80% van de zorggerelateerde schade te wijten is aan menselijk falen. (NIVEL 2022)

Als artsen, verpleegkundigen en studenten frequenter trainen met ziektebeelden waar zij nog niet zo bekend mee zijn, gaat de zorggerelateerde schade omlaag. Helaas is de huidige manier van trainen tijdrovend, kostbaar en verre van levensecht. Dat moet toch slimmer kunnen?  

In 2020 starten Jasen en Pieter met het ontwikkelen van de TrueSim simulatietraining.

Daarbij maken ze gebruik van mixed reality technologie, waarbij de virtuele wereld en de echte wereld naadloos met elkaar vervloeien. Met TrueSim kunnen zorgprofessionals scenario’s trainen van verschillende ziektebeelden. Met levensechte patiënten en met echte symptomen. Want het beter leren herkennen van én anticiperen op fysieke kenmerken bij een patiënt kan alleen als je hem levensecht en interactief voor je ziet.

Studenten, verpleegkundigen en artsen worden door het toegevoegde realisme beter opgeleid in het trainen van hun klinische blik. Een universeel houvast hierbij is het gebruik van de (wereldwijd) erkende ABCDE en SBAR-methodieken die geïntegreerd zijn in TrueSim. Deze methodieken zijn essentieel voor het verlenen van adequate hulp aan de patiënt en heldere communicatie tussen zorgprofessionals onderling. Maar ook cruciaal voor meer zelfvertrouwen in eigen handelen.

Inmiddels is TrueSim simulatietraining beschikbaar voor zorgopleidingen en zorginstellingen die trainen beter, leuker én voordeliger willen maken. Mixed reality training is in elke willekeurige ruimte mogelijk. TrueSim breidt de te trainen ziektebeelden in rap tempo uit. Want de missie is onveranderd: de zorgwereld écht veranderen, met de zorg, voor de zorg.

Jasen Hashem 

CoFounder TrueSim

“We onthouden heel goed waar we vandaan komen. Met onze positieve blik, onze passie voor hoogwaardige gezondheidszorg en onze ervaring aan het bed blijven wij innoveren om de zorg te verbeteren.”

Pieter Tegelaers 

CoFounder TrueSim

“Als zorgprofessionals zijn we enorm trots op wat onze oplossing gaat bijdragen aan de verbetering van de kwaliteit van zorg, het verlagen van de werkdruk en besparing van de opleidingskosten en zorgkosten.”

Onze klanten

Onze partners

TrueSim zelf ervaren? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag langs voor een demo op locatie. Vul het contactformulier in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op

Meer dan 1.000 gebruikers gingen je voor