De verhalen van TrueSim gebruikers

"Het systeem is laagdrempelig en gebruiksvriendelijk, daar is goed over nagedacht"

Erasmus MC

Brandon van Bommel

IC-verpleegkundige en gastdocent

Brandon van Bommel is als IC-verpleegkundige werkzaam in het Amphia Ziekenhuis in Breda. Daarnaast geeft hij als gastdocent les in scenario-onderwijs aan het Erasmus MC. “Toen Jasen en Pieter vorig jaar een pilot draaiden in het Erasmus, ben ik aangehaakt. Omdat ik van technologie en gadgets hou, leek het me supertof om die pilot te doen. Inmiddels zijn we uit de pilotfase en heeft het Erasmus de TrueSim simulatietraining aangekocht. Ik geef nu ABCDE-trainingen aan zorgprofessionals in opleiding.”

 

Met name de gebruiksvriendelijkheid van de simulatietraining vindt Brandon een pluspunt. “Het systeem is laagdrempelig en gebruiksvriendelijk, daar is goed over nagedacht. Het is echt plug and play. Daardoor is de training overal inzetbaar. Nu komen zorgprofessionals nog naar het Erasmus voor onderwijs, maar hoe mooi is het als je op de eigen werkvloer ook een bril hebt liggen en dan kunt zeggen met elkaar: we hebben een kwartiertje over en gaan even oefenen."

 

No items found.

"Je hebt alleen een bril en een kamer nodig, als je het Interactive Patient Book op het bed legt kun je aan de slag. Het is heel mooi om op die manier te kunnen trainen.”

‘Deelnemers geven terug dat het voor hen een heel realistisch scenario is’

Het argument dat simulatieonderwijs ‘niet echt’ is, wordt wat Brandon betreft door TrueSim onderuitgehaald. “Ik krijg van deelnemers terug dat ze de patiënt echt tot leven zien komen. Hij kijkt je aan, praat tegen je en als je om het bed heen loopt volgt de patiënt je ook. Deelnemers geven terug dat het voor hen een heel realistisch scenario is. Dankzij mixed reality zie je je eigen patiëntenkamer, ook dat vergroot de ervaring van werkelijkheid. Alleen dat je niks fysiek vasthoudt, is even wennen. Maar als je daar handigheid in krijgt, went dat best snel.”

 

Trainen we onze zorgprofessionals over enkele jaren allemaal met simulatieonderwijs? Brandon: “Wat mij betreft is dit de toekomst. Ik ben ervan overtuigd dat we dit steeds beter en verder kunnen ontwikkelen. Nu is de TrueSim simulatietraining vooral effectief bij beginnende zorgprofessionals als hulpmiddel om de ABCDE-methodiek te oefenen. Het zou mooi zijn als straks ook doorgewinterde zorgprofessionals kunnen trainen. Als je nog meer observaties toevoegt en die koppelt aan hoog complexe casuïstiek, dan wordt het ook toepasbaar op de IC en SEH bijvoorbeeld.”

Here are some numbers

Andere verhalen van TrueSim gebruikers 

Franciscus Gasthuis & Vlietland

“Collega’s die al vaker een HoloLens op hun hoofd gehad hebben en die weten hoe het werkt, geven specifiek aan dat het echt een aanvulling is op hun werkzaamheden."

René Zonnebeld, Maica van der Most en Bo Brocx
ROC Landstede

“TrueSim is makkelijk in gebruik, heeft degelijke software en biedt een uitstekende ondersteuning."

Rutger Bronger
Elkerliek Ziekenhuis

“Onze verpleegkundigen waarderen het enorm dat we deze nieuwe techniek aanbieden. TrueSim is veel realistischer dan een pop.”

Silvie Lambrechts
HAN

“TrueSim biedt een innovatieve manier om de ABCDE-methodiek te automatiseren. Een goede voorbereiding op robotsimulatieonderwijs.”

Kees Vedder
St. Antonius Ziekenhuis

“Met TrueSim oefenen onze verpleegkundigen kortdurend en frequent. Dat leert sneller, beter en prettiger.”

Frans Klomp

TrueSim zelf ervaren? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag langs voor een demo op locatie. Vul het contactformulier in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op

Meer dan 1.000 gebruikers gingen je voor

Onze klanten

Onze partners