De verhalen van TrueSim gebruikers

"Onze studenten zijn te spreken over het realistische karakter van de training"

HAN

Kees Vedder

Projectleider simulatieonderwijs HAN

Kees Vedder, docent verpleegkunde en projectleider simulatieonderwijs aan de HAN, is nauw betrokken geweest bij de implementatie van TrueSim binnen de HAN. “Wij zijn de eerste hogeschool in Nederland die deze vorm van simulatieonderwijs heeft opgenomen in het curriculum, daar ben ik trots op. Wij zetten TrueSim in bij twee minoren verpleegkunde en bij de bachelor medische hulpverlening.”

 

De tweejarige pilot bij de HAN, ondersteund met onderzoek, wordt medio 2024 afgerond – en met succes. “TrueSim biedt een innovatieve manier om de ABCDE-methodiek te oefenen en te automatiseren. Studenten geven zelf aan dat deze methode een goede voorbereiding is op robotsimulatieonderwijs,” aldus Kees Vedder.

No items found.

"Ook zijn studenten te spreken over het realistische karakter van de training. Dat je echt longgeluiden hoort bijvoorbeeld, wordt als positief ervaren. Momenteel zijn we in gesprek voor een tweede pilotfase met onderzoek gericht op leerrendement."

'Je krijgt feedback zonder subjectiviteit, dat is hartstikke mooi'

Vedder ziet in TrueSim een waardevolle aanvulling op het bestaande simulatieonderwijs: “De VR-bril kenden we al, die zetten we bijvoorbeeld in bij het simuleren van psychoses of patiënten met dementie. Deze devices zijn weliswaar makkelijk in gebruik, maar kennen ook beperkingen. Ze zijn heel anders dan de Microsoft HoloLens waar TrueSim mee werkt. Het is een bijzondere gewaarwording wat je daarmee kan en hoe levensecht de simulatie is.”  

Het unieke van TrueSim vindt Vedder vooral ook de feedback op het handelen die het systeem biedt. “Tijdens het trainen krijg je soms directe aanwijzingen, maar achteraf is er ook feedback over alle handelingen die niet goed uitgevoerd of vergeten zijn. Je krijgt terugkoppeling zonder subjectiviteit, dat is hartstikke mooi. Bovendien biedt deze simulatietraining de mogelijkheid om zelfstandig te oefenen, alleen of met elkaar. Ik ben heel enthousiast over deze nieuwe manier van onderwijs.

Here are some numbers

Andere verhalen van TrueSim gebruikers 

St. Antonius Ziekenhuis

“Met TrueSim oefenen onze verpleegkundigen kortdurend en frequent. Dat leert sneller, beter en prettiger.”

Frans Klomp
Erasmus MC

“Het systeem is laagdrempelig en gebruiksvriendelijk, het is echt plug and play.”

Brandon van Bommel
Elkerliek Ziekenhuis

“Onze verpleegkundigen waarderen het enorm dat we deze nieuwe techniek aanbieden. TrueSim is veel realistischer dan een pop.”

Silvie Lambrechts
ROC Landstede

“TrueSim is makkelijk in gebruik, heeft degelijke software en biedt een uitstekende ondersteuning."

Rutger Bronger
Franciscus Gasthuis & Vlietland

“Collega’s die al vaker een HoloLens op hun hoofd gehad hebben en die weten hoe het werkt, geven specifiek aan dat het echt een aanvulling is op hun werkzaamheden."

René Zonnebeld, Maica van der Most en Bo Brocx

TrueSim zelf ervaren? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag langs voor een demo op locatie. Vul het contactformulier in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op

Meer dan 1.000 gebruikers gingen je voor

Onze klanten

Onze partners