De verhalen van TrueSim gebruikers

"Innovaties zoals TrueSim worden echt het visitekaartje van het ziekenhuis"

Franciscus Gasthuis & Vlietland

René Zonnebeld, Maica van der Most en Bo Brocx

Opleidingsadviseurs

René Zonnebeld, Maica van der Most en Bo Brocx zijn opleidingsadviseur bij Franciscus Gasthuis & Vlietland, een topklinisch opleidingsziekenhuis in Rotterdam en Schiedam. Zij gebruikten de Microsoft HoloLens 2 al voor simulatieonderwijs en waren direct geïnteresseerd in de trainingsmodules van TrueSim. René: “De ABCDE-methodiek wordt veelvuldig toegepast bij het beoordelen van patiënten, dat was dus een mooie kapstok om holo-scenario’s van TrueSim in te zetten. Dat ook de communicatie middels SBARR is geïntegreerd in het pakket, vinden we een goede combinatie.”

Bo: “De andere app die we gebruiken heeft een stuk minder interactie. Bij TrueSim kun je van alles vastpakken, meteen gebruiken en zien wat het doet. Die interactie hadden wij nog niet eerder gezien.”

TrueSim simulatietraining wordt in Franciscus Gasthuis & Vlietland op verschillende manieren ingezet. René: “Mensen kunnen bij ons terecht met een opleidingsvraag. Interactieve simulatietraining is een nieuwe manier van innovatief leren, dat is interessant. We gaan TrueSim nu ook toevoegen aan het inwerkschema voor medewerkers die de SEH-opleiding gaan volgen.”

Studenten en zorgprofessionals zijn enthousiast, meldt René. “Mensen vinden de training enorm leuk en leerzaam. Sommige collega’s vinden het soms wat lastig om virtuele handelingen uit te voeren. En je wilt niet dat techniek de hoofdmoot wordt, terwijl het over leren gaat. Maar verder zijn we supertevreden over de software, wat het kan en de intuïtiviteit van de app.”

No items found.

‍Maica: “Collega’s die al vaker een HoloLens op hun hoofd gehad hebben en die weten hoe het werkt, geven specifiek aan dat het echt een aanvulling is op hun werkzaamheden."

'TrueSim nodigt uit tot leren. Het is laagdrempelig en innovatief’

"Zij zeggen ook dat ze het juist heel fijn vinden om in zo’n setting alle handelingen fysiek te oefenen. Je hebt net wat meer tijd om je gedachten op een rijtje te zetten omdat er niet een echte patiënt ligt.”

De opleidingsadviseurs denken dat er voor TrueSim nog mooie kansen liggen, met name bij het opleiden van artsen. Bo: “De app is ontwikkeld voor verpleegkundigen die de eerste opvang doen. Je sluit een scenario af door de arts te briefen, en hoe mooi zou het zijn dat je dan een scenario toe kunt voegen waarin de arts de casus oppakt en ermee aan de slag kan?”


“Artsen en coassistenten die een keer meekijken met sessies die de verpleegkundigen volgen, zijn enthousiast over de technologie,” weet Maica. “De interesse is er dus zeker.”


Het ziekenhuis gebruikt TrueSim nu nog alleen in een formele setting. “Het zegt iets over het succes dat we het best veel aanbieden hier in huis,” aldus René. “TrueSim nodigt uit tot leren. Het is laagdrempelig, innovatief, mensen vinden deze manier van leren leuk. En dat er niet gelijk een toets aan vast zit, maakt het ook uitnodigend. Vooral voor de jongere generatie is deze manier van leren belangrijk. Innovaties zoals TrueSim worden echt het visitekaartje van het ziekenhuis; ze vergroten onze aantrekkingskracht voor nieuwe zorgprofessionals.”

Here are some numbers

Andere verhalen van TrueSim gebruikers 

ROC Landstede

“TrueSim is makkelijk in gebruik, heeft degelijke software en biedt een uitstekende ondersteuning."

Rutger Bronger
HAN

“TrueSim biedt een innovatieve manier om de ABCDE-methodiek te automatiseren. Een goede voorbereiding op robotsimulatieonderwijs.”

Kees Vedder
St. Antonius Ziekenhuis

“Met TrueSim oefenen onze verpleegkundigen kortdurend en frequent. Dat leert sneller, beter en prettiger.”

Frans Klomp
Erasmus MC

“Het systeem is laagdrempelig en gebruiksvriendelijk, het is echt plug and play.”

Brandon van Bommel
Elkerliek Ziekenhuis

“Onze verpleegkundigen waarderen het enorm dat we deze nieuwe techniek aanbieden. TrueSim is veel realistischer dan een pop.”

Silvie Lambrechts

TrueSim zelf ervaren? 

Benieuwd naar de mogelijkheden? We komen graag langs voor een demo op locatie. Vul het contactformulier in, we nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

Neem contact met ons op

Meer dan 1.000 gebruikers gingen je voor

Onze klanten

Onze partners